Nieuwsbericht

Woongemeenschap in Amsterdam

12-05-2016

Op zoek naar een warm nest? Indisch huis Jatopa heeft plaats!

Mijn Indische moeder (86) woont al een jaar samen met vijf andere Indo’s in een groot appartement in Amsterdam.JATOPA.In deze ‘groepswoning’ krijgt ze alle zorg die ze nodig heeft. Ik zie dat ze gelukkig is op deze plek  Niet zo gek als je ziet hoe lief het personeel voor haar is en hoe fijn ze kan praten met haar huisgenoten.

Heerlijk herinneringen ophalen aan vroeger in de ruime gemeenschappelijke huiskamer. Altijd komt er wel van de een of ander, familie langs En geregeld wordt er iets georganiseerd. Een Indische brunch, een BBQ, zingen, noem maar op. 

Over eten gesproken: dagelijks wordt er vers gekookt. Indisch, Italiaans of ‘gewoon’ Hollandse pot. Het is maar net waar de bewoners zin in hebben. Want zij bepalen samen zelf wat ze eten.

Mijn moeder kan de gezelligheid opzoeken in de woonkamer, maar kan zich ook terugtrekken op haar eigen kamer. Ze kan leven zoals zij dat wil. Ik ben heel blij dat ik deze plek voor haar heb gevonden. Ik heb haar echt zien opbloeien.

Op dit moment nog één kamer vrij in het huis van mijn moeder, Jan Tooropstraat 411, voor iemand met een somatische indicatie en een ZZP (Zorgzwaartepakket) 4-6.

Kijk voor meer informatie op http://www.amstelring.nl/jatopa. U kunt ook bellen met de medewerkers van 411: 020.7566.720. 

Natuurlijk mag u mij ook altijd bellen: 06.21457191. Echt, het is een superplek! Ik heb echt het idee dat ik mijn moeder een prachtcadeau heb kunnen gegeven.

Arletta Kaper